dilluns, 12 de gener del 2009

Material : Els prismàtics

Els prismàtics són un element que sempre t'acompanyaran durant les teves observacions. Són la eina bàsica d'un observador d'ocells i sense ells poca cosa podrem fer. Per tant, tenen molta importància.

Al contrari del que penses al principi, no necessites molts augments. L'habitual és entre 8 i 12 i no pensis que quan més augments millor, aquests són els ideals, no més. La qualitat d'un prismàtics es valoren amb la qualitat de les lents i no els augments; que no distorsionin, mantinguin els colors... Ens importa que als nostres prismàtics entrin molta llum. Més que veure una gran taca ens interessa veure els detalls clars, això per veure els ocells és bàsic. Amb un bons prismàtics més que molt aprop veuràs l'ocell clarament.

Molt més no et puc ajudar, no en sé gaire. Deixat aconsellar per un especialista. Pots trobar uns bons prismàtics entre 150 i 200 euros dic bons no genials. Recorda que els instruments òptics són cars però si divideixes el preu per les vegades que l'utilitzaràs és un preu molt barat.

No et puc dir quins tinc perquè estic pendent de comprarme'ns uns, no puc anar a veure ocells!! Ja et diré la meva elecció. Jo de tu aniria a l'Oryx (c/ Balmes Barcelona ) i em deixaria aconsellar. Fora de Barcelona no ho conec, ho sento.

4 comentaris:

Màrius ha dit...

Si acceptes un consell, després de molts anys d'experiència i de tenir-ne més d'una dotzena, crec que la millor compra són uns de compactes de 10X25 de bona qualitat, és a dir, de bona marca. Jo tinc els Zeiss, però també valen Leica, Svarowsky o fins i tot Opticron o Minox. Són una mena de binocles molt agraïts, ja que pesen poc (uns 200g.) abulten menys i els portes sempre al damunt, per la qual cosa aprofites qualsevol ocasió de veure ocells.
Això de la bona qualitat és imprescindible, ja que uns binocles compactes de menys qualitat no s'hi veu gens bé.
El preu no és res de l'altre Món, si vas a mirar. sobre els 300 - 400 €.
Apa, salut!

El barranc de l'Argentada ha dit...

Moltes gràcies Màrius,

Tenia ullats uns Opticrom tipus porró per estalviar-me una mica el preu, però crec que seguiré el teu consell.

Màrius ha dit...

Ho celebro, segur que no te'n penedeixes.
He estat mirant a Oryx -tot just avui hi he estat- i veig que els de les tres marques "estrella" se'n van una mica del pressupost -entre 400 i 700€ per uns 10X25- però, en canvi, tenen els Minox d'oferta per 140€. Paga la pena de mirar-los, sortir a carrer a provar-los i, potser...
Ja et dic, jo tinc els Zeiss grans -els 10X40 de tota la vida- que són magnífics, però acabo quasi sempre fent servir més els petits -els 10X25, que me'ls vaig "regalar" l'any passat- perquè els porto sempre al damunt, plegadets quasi que no te n'adones.

El barranc de l'Argentada ha dit...

Quina mala sort! no he vist el teu comentari.

La meva elecció final van ser uns Opticrom 10x42 imagie per 160 euros. No sé si l'he encertat però no té res a veure amb els anteriors, que no me'n recordo ni com els vaig aconseguir.