dimarts, 30 de desembre del 2008

Lliçó 1: Paciència company paciència.

El primer que has d'aprendre quan t'iniciïs en aquest món és a tenir paciència. Això és una cursa de llarga distància i no un esprint. A part mai acabaràs, sempre hi haurà coses noves a descobrir. No vulguis assimilar massa coses al primer moment. I recorda que aquesta és una activitat de plaer, un hobby. Surt al camp sempre que en tinguis ganes però quan vulguis fer altres coses fes-les. Tu t'has de marcar el teu propi ritme.

A part de tot això quan vaig començar no existia Internet cosa que ens ha canviat molt les coses. Ara pots accedir a centenars de fotografies, vídeos, butlletins ornitològics i blogs de molts aficionats. Intentaré reflectir i descobrir els recursos que aquest nou món ens ofereix.

El meu consell és: surt al camp sempre que vulguis i intenta aprofitar-ho al màxim. A identificar s'aprèn al camp i quan descobreixis alguna espècies nova llavors informa't ( fotos , hàbits, comportament, migració,posta...) i vés seguint algun blog d'algun aficionat proper a la teva residència. Pensa que no portaràs sempre el ritme del principi, a mesura que passi el temps et serà més difícil descobrir noves espècies. I per tant serà menys feina i pensa igualment que molta feina vol dir aprendre molt.

L'última cosa no desesperis. Al principi només descobriràs els ocells quan hagin volat i allunyat de tu. Veuràs ocells que no estan a la guia ( cosa que és falsa) , et semblarà veure ocells que mai s'han vist a Catalunya o només veuràs pardals i coloms. Paciència company paciència, això ens ha passat a tots i ens passa. I que no són bonics els pardals i els coloms?